onsdag 25 april 2012

Kaka söker baka...


Åh vad jag vill baka... Vill baka tusen plåtar på raken, multiknåda massor av degar, frysa in och lägga på burk. Äta. Hittade den här bilden från förra året, i mitt förra kök i gammkollektivet när vårsolen lyser in och allt blir överexponerat och fint. En riktigt ser hur den där surdegen får vad den förtjänar.

måndag 23 april 2012

Stora insikter, stora plikter

När jag totalt kaffespeedad och uppstissad promenaderade till hundvakten för att hämta hem mitt hjärtas lilla ljus slogs jag av stora insikter angående mitt liv. Äntligen återfick jag stoltheten över det här som jag kallar jag. Varför ska jag älta mina talfel, koncentrationssvårigheter, BVVningar*, G-tentor, dåliga morgonandedräkt och överkokt pasta när mitt liv är amazing? I helgen gick jag en milslång tur i skogen med en flatpräst som dessutom råkar vara min vän och samarbetspartner till ett jätteprojekt som ska ut på djupt vatten. Idag peppade jag kören och höll i uppsjungningen trots att jag skulle iväg efter bara en kvart till ett möte på nionde våningen i sexualpolitikens högborg och förhandlade om tusenlappar av skattebetalarnas pengar till ditt och datt. Till exempel eventuellt arvode till en av mina första stora hbtq-aktivistiska idoler. Drabbades av lätt hybris. I helgen hann jag dessutom ligga på soffan och kolla på världscupsfinalerna i ridsport, och baske mig om jag inte just nu känner mig som maffig tysk dressyrhäst i toppform. 800 kilo muskler och galoppombyte i varje språng, med en käck knyck på svansen.

*Bara Vara Vänner. Jakob Hellman skrev en tjusig sång på temat.

tisdag 17 april 2012

Bryderier från dreadsen och neråt.

Jag är relativt nyklippt. Ur perspektivet att jag inte klippt mig under de fyra och halva åren jag hade dreadsen fulltaliga med undantag för lätt ansning av lugg och några toppar är jag väldigt nyklippt. I vissa perioder måste en ömsa skinn. När världen brakade samman i min ungdoms dagar skaffade jag dreads. När jag var sagolikt trött mig själv snaggade jag sidorna i februari. Nu är jag trött igen. Själsligt trött. Under påsken lakades jag i en tjock sörja av sexism, homofobi, rasism och kapitalism, och jag vet inte om det var värre än vanligt men det verkar som om jag läst sönder alla mina murar. Sätter min tilltro till att det finns dem som jag får ringa, gråta och vara rättmätigt upprörd över hur det jag tror är ont och ondska kryper ända in i mina egna vener. Glad för de som plockar mina nässlor med mig. Fåfänga drömmar störtar ner i havet när jag gråter på färjan över Göta älven och solen glimmar i snoret på vantarna. Tecknar och kan inte publicera, för så länge som trenden att inte uppvisa någon form av hyfs gentemot mig behöver jag inte hänge mig åt fantasier vid skissblocket. Tecknar på Ramberget när solen går ner. Åker hem till Pärlan och blir bjuden på chips. Inser hur märkvärdigt fint det är med personer som verkligen kan tas med mig när jag är sån här. Nu har jag i alla fall bättrat på snagget, så jag ser lite proper ut. Jag beundrar verkligen folk som klipper sig själva från och med nu. En dread förolyckades. Ack.

söndag 15 april 2012

onsdag 4 april 2012

Nåväl

Tydligen har jag verkat deppig. Nåja, jag är helt klart inte vårens bästa vän. Särskilt inte av att förväntas vara det. Men det är bra, framtidsångesten är lindrad. Jag tror jag ska fortsätta läsa genus i höst och sedan söka det där lärarprogrammet som inte är det bästa, men ändå dugligt. Imorgon far jag till Sundsvall. Bella far med Pärlan till Småland, och jag är alldeles nervös i mitt mattehjärta. Känns lite läskigt att mina två älsklingsägg ska vara i samma korg hela helgen.

Den här våren bjuder på substans minsann. Höga berg och djupa dalar, som jag brukar säga.

söndag 1 april 2012

Hallå! Ni har väl inte missat att min hemsida med hjälp av Poppelins varliga hand ingått i symbios med min serieblogg?
.