fredag 29 juni 2012

Regnkväll

Det regnar i Göteborg. Jag hann ett varv i skogen innan det blev blött på riktigt, och passade på att baka kakor. Lyssna på P2, till min förtjusning var det djurtema på den klassiska musiken. Bella, hunden som jag älskar så mycket att jag tror att hjärtat ska brista ibland, fick sig en liten tuggsko, en sådan där som jag antar är till små hundar och valpar. Hon tyckte dock att det var lagom tuggmotstånd och låg nöjd i sin bädd och smaskade. Jag kokade te, åt en vegansk kladdkakemuffins (mm, perfekt...) och tecknade lite. Börjar se små glimtar av kreativt ljus i den kompakta prestationsångest som blockerat min hjärna i snart ett år. Tänker andas ikväll. Efter den här våren börjar det surra i kroppen i varje ögonblick av vila, celler som repareras och energi som flyter tillbaka in i musklerna. Längtar till den stund då det slutar surra i huvudet också, tills jag får byta tankeloop. Tills jag får veta hur det ska bli med min sommar, om jag ska ligga i björnbärssnåren och sakna, eller lära Hurry att koka sylt. Otålig förvillskelse.

söndag 17 juni 2012

Samtal i Tjockholm

Jaha, men det var mitt exs flickväns syrra som X och Y försökte tussa ihop mig med i vintras, men jag hade ju en relation med Key då så det gick ju inte. Och Key träffade ju din käresta i den staden förra veckan, och det är ju synd att hon inte är i Stockholm just nu.

Jag var i Stockholm i helgen och åt turkiskt med fint folk efter att haft ett vidunderligt möte med en chefredaktör för en läskig tidning. Jag tänker att coola grejer händer med kaffe-och-bulle-metoden för att få sin vilja igenom, att jag är så lycklig över att slippa bo i Stockholm och att jag ser flatgeggan som familjär.

Trodde förresten att jag hade sommarlov. Det har jag inte.

söndag 10 juni 2012

Jajamän

I fredags hade jag opponering på min uppsats, och det gick bra! Är väldigt lättad över att maj är över, försöker vila upp mig nu efter att ha haft en tjänstgöring på 200% de här veckorna. Inför opponeringen hade jag också en uppsats att läsa, som handlade om Justin Bieber, fan-fiction, tjejer och sexualitet. Genusvetenskap måste vara världens intressantaste ämne. Har varit väldigt tacksam över alla som peppat mig, och bland mina trognaste fans finns naturligtvis Bella Buff! Såhär mysigt kan det vara att korrläsa uppsats på golvet. Underst en matta. Sedan uppsats. Sedan en mycket entusiastisk hund. Sedan jag. Hennes entusiasm över Bieber och tjejporr hjälpte mig inte särskilt mycket, men tanken var ju god.


Nu är jag trött och har bara städat i helgen. Inte för att jag vill förminska mina känslor till biologi, men den här veckan har jag velat döda allt som inte går att äta. Pms, blir tokig om inte den där mensen vågar sig ut snart. Pärlan ringde nyss, det blir grillad haloumi på hennes kolonilott i Göteborgsregnet snart. Gött.

måndag 4 juni 2012

Livstecken


Ja. Jag överlevde maj, tro´t eller ej. Har inte haft så galet tajt schema sedan maj förra året. B-uppsatsen är mot alla odds inlämnad, visserligen kommer opponeringen inte bli särskilt rolig för min del, men är väldigt glad över att inte ha den som sommarpyssel. Jobbar. Hbtq-festival. Massor att säga om den. Men jag är så trött. Så trött. Går i finskogen med finhunden så länge.